Kommentek
62 Komment.
pdwpdw2012.08.06 09:04 | 1

Szerintem az a lenyeg hogy igenyeknek megfelelo szamlat kell keresni.
Ossze kell irni (azaz elotte tobb honapon at figyelni) hogy hanyszor veszel fel KP-t, hanyszor utalsz es hogyan, milyen szolgaltatasokat hasznalsz, stb. majd utana keresni a megfelelo bankszamlat.

Trollkodas: tenyleg van olyan hulye aki KP-ben fizeti ki az autojat atutalas helyett? :D

KiszámolóKiszámolópdw2012.08.06 09:50 | 2

Több bankfiókban dolgoztam a II. kerületben és az ott lakók rendszeresen vettek fel 10-20 millió forintokat. Bennem is gyakran felmerült, hogy vajon miért vesz fel valaki ennyi pénzt és miért nem utalja inkább?

Talán építkezik és feketén olcsóbb? Vagy üzleti dolgait feketén intézi?

De alig volt nap, hogy ne lett volna ilyen nagyobb összegű igény. 2-3 millióra már a szemünk sem rebbent, az mindennapos felvétel volt.

louielouie2012.08.06 10:14 | 3

Én a pénzfelvétel díjait megértem, bár a mértéke néhány banknál erősen kifogásolható. Értem én, hogy a bankok nem rosszak, de van néhány bicskanyitogató tétel az általad felsorolt listában. Nézzük, például:

“Ha a számlád egyenlege 5.000 Ft alá csökken és nincs abban a hónapban tranzakciód, a BB 1.089 Ft-ra megbüntet.”, ez nonszensz, főleg ha egy olyan számláról beszélünk – és gondolom olyanról -, amelyiknek havidíja is van.

Maga az SMS szolgáltatás egy rablás, bár itt nem elsősorban a bankokat kell hibáztatni a darabárért. Én már egy ideje inkább a webbankot követem figyelemmel, akár napi többször is. Persze onnan sose várjunk e-mail figyelmeztéseket, mert akkor kinek kellene a méregdrága sms?

Egyenleglekérdezésért fizetni? Chhh.

“... nem teljesítés esetén az értesítésed nélkül kidobnak a kedvezményes csomagból és még a csomagváltás díját is megfizettetik veled.” Ilyet meg egyáltalán hogy lehet megcsinálni? Átrakás és kifizettetés még rendben, de hogy nem figyelmeztetnek? Visszafelé fejlődünk? Értem én, hogy vállaltam a feltételeket szerződéskötéskor, de mai világban nem ritka, hogy a munkáltató késik a munkabér átutalással, legalább egy kicsit érdekelhetné a bankot, hogy mi történt. Első dolgom lenne ezek után lelépni tőlük.

Már előre félek, hogy fogok választani hamarosan. Kikerülök a karrier számlacsomagok korosztályából (Jelenleg OTP-nél vagyok szinte minden ingyen van, egy kis minimális havidíj fejében), de ahogy előző választásomkor nézegettem, az én jelentős internetes aktivitásom mellett kevés jó választás adott.

pdwpdwlouie2012.08.06 10:25 | 4

En mindenkinek az Unicredit Bonusz v Raiffeisen Dijnullazot szoktam ajanlani.
Ezek nagyjabol hasonloak, igy szubjektiv szempontok alapjan lehet csak donteni.

SMS-el egyetertek, ha nincs ingyen akkor felesleges penzkidobas.
A tobbire nem reagalnek, ilyen hulye feltetelek eleve kizaroak nalam :)

KiszámolóKiszámolólouie2012.08.06 10:34 | 5

Engem is meglep ez a számlacsomagból kizárás, még ki is emelik, hogy nem értesítenek (MKB)

OTP-nél vagy? Gondolom net csomagban, vagy prémium pluszban. Annál azért sok jobbat találsz, webkártyával együtt is.

mutyilufimutyilufi2012.08.06 10:45 | 6

Akinek komplex szolgáltatás kell szerintem az OTP prémium plusz számlacsomag nem rossz választás. Egy feltételt kell teljesíteni (minimum fizetés vagy megtakarítás), ebben az esetben a havidíja 1000Ft. Ez elsőre soknak tűnik de ebben szó szerint minden benne van. Ingyenes dombornyomott kártya, ingyenes kapcsolt értékpapírszámla, ingyenes kapcsolt devizaszámla, ingyenes kapcsolt megtakarítási számla, ingyenes kapcsolt virtuális bankkártya és hozzá számla, sms-ek, utalások ingyenesek, havi 4 ingyenes kézpénzfelvétel, magasabb kamat betétre (OTP-hez mérten! :) ). Nem kell sorban állni, bármelyik fiókba lehet időpontot kérni, amit más bankokban nem tudom lehet-e de otp-nél csak Prémium ügyfeleknek. Egyszóval az 1000Ft-on felül átlagembernek csak nagyon ritkán kell bármiért is fizetni.

vikbhunvikbhun2012.08.06 11:05 | 7

Nem vágom hogy a 360 forint hogy jön ki az AXA esetében a pénzfelvételnél. Tapasztalataim szerint – mivel nem tartanak pénzt fiókban, csak ügyfélszolgálat van – ezért a kp felvételt egy idegen fiókban kell intézni. Ahol végül pár különböző fiókot megjárva kiderült hogy csak 300 ezer forintig tudok egyösszegben pénzt felvenni. Ugyanez látszólag automatára is vonatkozott. (kb egy éves tapasztalat) Ez alapján nekem úgy tűnt hogy az a 300 ft körüli összeg valójában nx300, attól függően hogy mekkora összeget szeretnél felvenni kp-ban. Ki van ez találva. :O

Szamóca ÁbrisSzamóca Ábris2012.08.06 11:08 | 8

szerintem azt is figyelembe kell venni a bank választásnál, hogy ha mégis be kell menni a bankfiókba, akkor ne kelljen egy napot erre szánni, és utazgatni miatta. Az OTP-nél volt számlám, de abban a kis városban ami nekem közel van, deviza számlát nem nyitnak, ki és befizetés sincsen, az az 50km-re lévő megyeszékhelyen van legközelebb.
Átmentem a szomszéd KHB-hoz – ugyanis abban a kis városban más választék nincsen. Ott mindent el tudtam intézni. A számladíj sem től magas, a bank fiók kicsi, sokat nem kell várakozni, ha egy évben 1x mégis be kell menni.

Készpénz felvétel: én fizettem már ki ingatlan vásárlást készpénzzel. A 3 eladó ragaszkodott hozzá, hogy csak akkor írja alá a szerződést. Nem lehetett őket meggyőzni.

KiszámolóKiszámolóvikbhun2012.08.06 11:08 | 9

A postán korlátlanul vehetsz fel pénzt az axával, a főpostákon még milliókat sem kell előre bejelentened.

Amúgy nem minden bank korlátozta 300 ezerre, csak egy pár, pl. OTP.

pdwpdwmutyilufi2012.08.06 11:20 | 10

Havi 1000 az evi 12000. Ennek kevesebb mint felebol csinalom en mindezt Unicreditnel ugy, hogy ott a devizaszamlanak van havidija (ezt utalom, probaltam is eltoroltetni, de nemengedtek pedig “premium” ugyfel vagyok) es a megtakaritasirol penzatvezetesnek is (ezt sem hasznalom mar).

Bankfiokban ezer eve nem voltam (de emlekeim szerint nem kellett sokat varnom soha).

louielouieKiszámoló2012.08.06 12:19 | 11

Nem, Jump csomagban vagyok, de hamarosan kiöregedek belőle. Nem kérdés, hogy az OTP-t otthagyom, mert bár így még olcsó, a szolgáltatásaikkal nem vagyok elégedett. Mint említettem, nem kértem SMS értesítést, viszont a webes felületre körülbelül 2-3 nap csúszással könyvelik el a kártyás műveleteket (ATM, fizetés egyaránt lassú). Nem beszélve az új felület lassúságáról.

azenpenzemazenpenzem2012.08.06 12:23 | 12

Készítettünk egy kalkulátort, ami segít kiszámolni, hogy a bankolási szokás szerint melyik bankszámla a legmegfelelőbb.
“http://azenpenzem.hu/napi-penzugyek/mindenki-maskent-hasznalja/

“:http://azenpenzem.hu/napi-penzugyek/mindenki-maskent-hasznalja/

Ha fontos a fiókok száma és elérhetősége, valamint az ATM-ek száma és elérhetősége, akkor azt itt találhatjátok.
“http://azenpenzem.hu/fiok-atm-kereso/“:http://azenpenzem.hu/fiok-atm-kereso/

Aki pedig kamatvadászatot tart, annak érdemes a pénz mozgatásának költségét is kiszámolni.
“http://azenpenzem.hu/napi-penzugyek/penzmozgatas/

“:http://azenpenzem.hu/napi-penzugyek/penzmozgatas/

jurtajurta2012.08.06 13:47 | 13

Az elfelejtett PIN kódot kártyánál és internetes belépésnél is több bank nem pusziért, hanem 2-500 forintért pótolja.

Nem úgy van, hogy kártya PIN-t senki nem tud pótolni, hanem a kártyát kell cserélni? Egyszer segítettem valakinek OTP-nél intézni. (Könnyítés: fiókban, igazolvány felmutatása után, míg fel nem adod, tetszőleges számú próbálkozást tehetsz a halálra ítélt kártyáddal.)

pdw: SMS-el egyetertek, ha nincs ingyen akkor felesleges penzkidobas.

Feltéve, hogy választható... A CIB-nél most nyitottam internetes fizetőszámlát, és csak a nyitáskor tájékoztattak, hogy az “ingyenes” számlához a kötelező SMS-szolgáltatás díja 52 Ft/hó + 19 Ft/SMS (külön jó vicc, hogy a fizetőszámláról vonják). Jól megharagudtam, csak az egyéb feltételeik nekem nagyon kedvezők. El is határoztam, hogy csak kipróbálom fél évig, egy évig, és ha nem könnyíti meg az életem, akkor visszatérek az interneten nem vásárláshoz. (A folyószámlához VISA Electron van, dombornyomott még az SMS-díjaknál is jóval drágább lenne.)

Bence1Bence12012.08.06 16:40 | 14

Miért nincs megemlítve a Gránit Bank? Nemcsak a bankszámla költségeit kell nézni, hanem együtt kell nézni a költségeket a lekötött, és a látra szóló (lekötetlenül a számlán álló pénz) betét kamataival együtt.

Pl. egy nem ingyenes bankszámla lehet jobb az ingyenesnél, ha előbbi magasabb kamatokat fizet.

A Gránit Bank lakossági számlája a legjobb jelenleg, nagyon olcsó és magas kamatokat adnak még a lekötetlen pénzre is.

Zeno70Zeno70azenpenzem2012.08.06 18:08 | 15

(Sajnos ezen a linkelt oldalon talalhato informaciok idejet multak (fiok es ATM kereso), igy szamomra megkerdojelezendoek a tobbi infok hitelessege is. Ha egy keresoben meg szerepel egy tobb honapja megszunt fiok is, akkor nincs tobb keresni valom ott.)

En Erste Online szamlas vagyok, kicsit sok a havi dij (520 ft), de e mellett mast nem fizetek ki a szolgaltatasokert, igy ez nekem megfelel.
Igaz, nem artana olyan szamlat keresnem, ami tobb devizaban, dijmentes havidijjal adna devizaszamlat…

pdwpdwBence12012.08.06 18:16 | 16

Azert mert ez a cikk (sztem) csak a bankszamla koltsegeirol szol.
Ha beleakarod venni a beteti kamatokat akkor ennyi erovel hozzavehetned a lefedettseget (Granit mar itt elverezne), a megvasarolhato ertekpapirok koret, azoknak koltsegeit, ATM-halozatot, extra szolgaltataasokat, bank- es hitelkartya kinalatot stb., stb….

azenpenzemazenpenzemZeno702012.08.06 18:42 | 17

Tekintettel arra, hogy a bankok adatszolgáltatása alapján készült el a fiók és atm kereső, lehet, hogy az Erste olyan listát küldött, amiben még benne volt az általad említett fiók. Megköszönném, ha megírnád, hogy melyik az.

Zeno70Zeno702012.08.06 18:54 | 18

Az Ozdi Fiok es ATM. De gyanitom, az Erste utobbi leepitese nyoman sok fals info van meg orszagosan.
A tobbi bank adatszolgaltatasa sem biztos, hogy naprakesz akkor, de ezt mar nem tudni…

KamiKamipdw2012.08.06 19:15 | 19

Igen van olyan hülye, mert ha egyszer használt autót veszel, akkor majd meglátod, hogy nem nagyon van más választásod. Mikor én vettem az autómat, a díler úgy nézett rám, mikor kérdeztem, hogy utalhatom-e a pénzt, mintha még nem látott volna fehér embert…

themanwhothemanwhojurta2012.08.06 19:51 | 20

Már kötelező??? Ebben a csomagban vagyok a CIB-nél, de nekem csak az 52 forintos kártyafigyelő kerül pénzbe. Az online kártyának nincs semmilyen költsége nálam. Na persze, 19 forint per SMS... hülyék ezek.

azenpenzemazenpenzemZeno702012.08.06 20:45 | 21

Köszi, nézzük és javítjuk.

pdwpdwKami2012.08.07 10:38 | 22

Ha nem hajlando az atutalasra akkor mashova kell menni es kesz. Adocsalokat nem tamogatunk. A cikkben meg 5M ft-rol volt szo, annyiert az atlagember nem vesz hasznaltautot.

azenpenzemazenpenzemZeno702012.08.07 10:47 | 23

Kedves Zeno70!

Megnéztük, a fiók év elején megszűnt, a keresőnkben soha nem is volt benne. Nem tudom, te mit néztél. Az adatok ugyanis frissek, a kereső nincs egy hónapos. Csak az ATM-ek maradtak Ózdon.

jtsjts2012.08.07 23:08 | 24

Sokszor a szamlanyitas sem olyan egyszeru mint hinnenk. Tavasszal ket honapba telt a netes regisztraciotol az elso betetlekotes az Axanal. Ha elore tudom sose kezdek bele.
Unicredit netbankja egy remalom, atutalason kivul gyakorlatilag semmi masra nem tudtam hasznalni, mindenert a bankba kell jarkalni.
Nekem eddig a CIB online szamlam jott be legjobban, viszonylag olcso es a netbank a leghasznalhatobb amit eddig lattam (bar ez csak a Unicredit horror kontrasztjaban tunt fel igazan, amugy lenne par fejlesztesi otletem oda is).

MisterKibaMisterKiba2012.08.08 04:42 | 25

Az átlag ember pénzügyi kultúrája egyszerűen nem létezik. Bemegy a legelső bankba és ott nyit számlát. Pedig igenis minden meglévő számlatulajdonosnak minimum évente felül kéne vizsgálnia, nem-e jár jobban csomag/bank váltással. Rögtön lenne ám itt normális verseny:
“http://cettblogja.blogspot.com/2010/10/tudatos-bankolas.html

“:http://cettblogja.blogspot.com/2010/10/tudatos-bankolas.html

MókuscicMókuscic2012.08.08 10:03 | 26

off:
havi megtakarításos számla, 7,5 % kamat (oké, havonta fizetve, tehát kamatos kamat.) Az infláció 5,9%, a kamatadó (nyilván csak a kamatra) 16%.
Becsléssel, mert nem vagyok szakértő, marad 1,3% reális növekmény egy évben…? Ez a max, ha nem akarja az ember évtizedekre lekötni a pénzt?
Tud valaki jobbat?

pdwpdwjts2012.08.08 10:09 | 27

Konkretabban milyen bajaid vannak az Unicredit netbankkal?
Sztem az egyik legjobb (Citi, Rafazom, CIB es AXA-t ismerem meg).
Talan a betetlekotes/feltores (konkretan h akcios beteteket nem lehet kotni a neten keresztul) az egyik fo gyengeje, de nekem minden masra teljesen jo.

pdwpdwMókuscic2012.08.08 10:14 | 28

off-ra off valasz :)
Azert attol hogy 5,9% az inflacio az nem (feltetlen) jelenti azt hogy 1 ev mulva 5,9%-al kevesebb kenyeret vehetsz ugyanannyi penzer.
Csak azert irom ezt mert mindenki dobalozik az inflacioval, mikor siman lehet hogy az o sajat fogyasztoi kosara csak 40%-ban egyezik a KSH-eval.

Jo persze, standard meroszam igy osszehasonlitasokra alkalmas, de akkor is csak statisztika.

pdwpdwMisterKiba2012.08.08 10:16 | 29

Egyetertek, en is rendszeresen nezelodok. De evek ota nem talalok jobbat a mostaninal (Unicredit Bonusz), lehet hogy 1-1 dologban jobb a masik, de ugyanakkor masban gyengebb, igy osszesegeben ugyanott leszek.

jurtajurtathemanwho2012.08.08 11:14 | 30

Na, most felbátorítottál, beléptem a netbankba, megtaláltam a mobiltelefonos beállításokat, és csodák csodája, engedte kikapcsolni a – fióki alkalmazott szerint “kötelező” – díjfizetéses SMS-értesítést a webkártyaszámlához. A módosítás a következő naptól lép életbe, nagyon kíváncsi vagyok. (Sőt, egész a hó végi díjterhelésig az leszek.)

jurtajurtajurta2012.08.08 11:17 | 31

(Pont azért nincs értelme egyébként az SMS-értesítésnek, mert csak internetes vásárlásra alkalmas kártya és számla. Csak én fogok fogok rá pénzt tenni vásárlások előtt, amennyit kedvem van.)

pdwpdw2012.08.08 14:12 | 32

Kiszamolo: esetleg a premium (azaz amelyikhez altalaban ilyen 200netto es/vagy 5-10M ft egyenleg kell) bankszamlakhoz (FHB Premium, Unicredit PMB, stb.) nem tervezel egy osszehasonlitast irni?

Bence1Bence1pdw2012.08.08 17:50 | 33

Nemcsak az ingyenességet kel nézni, hanem a kamatokat is. A Gránit Bank a legjobb, ha pénzt is tartasz a számlán. Néhány száz forint költség havonta nem sok ahhoz képest, amennyit a magasabb kamatokkal meg tudsz nyerni.

vikbhunvikbhunBence12012.08.08 18:39 | 34

Nagyon reklámozod itt ezt a Gránit bankot… Mivel a számla költsége általában fix összeg, a kamat meg ugye százalékban van megadva, így nem lehet egyértelműen kijelenteni egyik vagy másik ajánlat a jobb. Ezenkívül ahogy mások is írták ez a cikk most nem a betéti kamatokról szól, hanem a bankszámlakondíciókról szól. Egyébként megnéztem a Gránit bank betéti kondícióit, mit mondjak.. van azért ennél jobb is, ajánlom figyelmedbe például ezt az oldalt ha már a bankbetéteket emlegetted:

“http://www.bankmonitor.hu

“:http://www.bankmonitor.hu

Bence1Bence1vikbhun2012.08.08 21:19 | 35

Pedig főként a kamatokat kell nézni, nem az a havi pár száz forintos költséget.

Mindenki tart valamennyi pénzt lekötetlenül a számlán, a Gránit Bank arra is fizet kamatot, jelenleg 5%-ot!

ha csak a bankszámla költségeit nézed, az nem elég. Simán rosszabbul járhatsz egy ingyenes bankszámlával, mint egy fizetőssel, ha utóbbinál magasabbak a kamatok.

Betét összehasonlítóból ez a legjobb: “http://www.bankracio.hu/betet-osszehasonlito

“:http://www.bankracio.hu/betet-osszehasonlito

A Bankmonitor csak néhány bank ajánlatát hasonlítja össze (a Gránit Bank benne sincsen), a Bankrációnál tényleg az összes ajánlat ott van.

A Gránitnál az a jó, hogy nem túl szigorú feltételek, vagy semmilyen feltételek esetén is magas kamatot fizet, ennél csak akkor kapsz nagyobb kamatokat más bankoknál, ha sokkal szigorúbb feltételeket teljesítesz

Egyébként van VIP tagság is a Gránitnál, az tényleg a legjobb mind közül.

vikbhunvikbhunBence12012.08.08 22:15 | 36

Még az általad linkelt oldal alapján sem látom miért lenne a Gránit Bank az abszolút megoldás. Szerintem kell egy számla ahol jó kamatot hoz a lekötött betét, és kell egy ingyenes számla amivel meg minden mást intézek. Nekem az AXA+SopronBank bevált erre nézve, mindkettőnél ingyenes a számlavezetés, az utalásokat meg a kp.felvételt pedig ki tudom úgy sakkozni egyik-másiknál hogy ne kerüljön semmibe. Egy ideig még 9%-ot adnak a burgenlandiak a lekötött betétre… Ettől függetlenül nyilván másoknak más lehet az optimális, bankolási szokásoktól függően.

Bence1Bence1vikbhun2012.08.09 10:43 | 37

De csak aktív számlahasználat mellett adnak jó kamatot, ezért nem érdemes kettő bankszámlát fenntartani. A Gránitnál a készpénz felvétel is ingyenes, havi 2 bármely ATM-ből.

Sopron Banknál a megtakarítási számláról visszavezetni pénzt nagyon sokba kerül. Az AXA-nál meg a kp felvételnél fizetsz sokat.

Gránitnál van most a 8,5% EBKM / 6 hó, meglévő pénzre is, mindössze 200 000-ért kell vásárolni a kártyával a 6 hónap alatt, az nem sok.

+0,5% kamatért szerintem nem érdemes két számlát fenntartani, és szórakozni az ide-oda utalgatással.

KiszámolóKiszámolóBence12012.08.09 11:06 | 38

“Hegedüs Éva a Gránit Bank teljesítményéről elmondta, hogy 2010. május, az indulás óta eltelt időszakban a mérlegfőösszeg 5,5-szeresére, 7,1 milliárdról közel 40 milliárd forintra nőtt, a betétállomány több mint 6,5-szeresére, így elérte a 36,5 milliárd forintot, míg a hitelállomány megközelíti a 15 milliárdot. A hitelintézetnek jelenleg közel háromezer ügyfele van. Az alelnök-vezérigazgató szerint a számok azt mutatják, hogy a pénzintézet a vártnál is gyorsabban növekszik.
Hegedüs Éva bejelentette: július 1-jétől Budapesten további kettő, vidéken pedig tizenhat ügyfélközpontot nyitnak a Brokernettel kötött együttműködés alapján, de ezekben készpénzes ügyintézés nem lesz.
A Gránit Bank tulajdonosi összetétele némileg változott az elmúlt két évben: a többségi tulajdonos Demján Sándor mellett további hat tulajdonostárs csatlakozott a bankhoz, tulajdonrészük együttesen 18,4 százalékot tesz ki.”

Összehasonlításul: az OTP mérlegfőösszege 2010-ben 9.780.614 millió forint volt….

KiszámolóKiszámoló2012.08.09 11:35 | 39

A 14 fiókkal rendelkező Sopronbank gigász a Gránitbankhoz képest, mérlegfőösszege két és félszerese a Gránitbankénak, a piaci részesedése pedig 0,37%, a tavalyi eredménye mínusz 2,4 milliárd forint.

Nos, én személy szerint ezért nem foglalkozom ilyen miniatűr bankokkal, lett légyen bármilyen nagyszerű betétajánlata vagy számlaajánlata.

A Gránitbanknál még a csődbe ment Soltvadkert és Vidéke is sokkal nagyobb volt, csak betétese volt 17 ezer, a Gránitnak összesen van 3 ezer ügyfele. A soltvadkert piaci részesedése a 2 ezreléket sem érte el.

Bence1Bence1Kiszámoló2012.08.09 12:27 | 40

Pont azért jó oda menni, mert kicsi bank, még egy ideig biztosan maradnak a kedvező kondíciók!

Nem értem mi a gondod. Új bank, nincsenek rossz, dedőlt hitelei, mint az OTP-nek vagy más bankoknak.

Tudták előre, hogy veszteségesek lesznek az első években, de a vártnál kisebb veszteséget értek el.

Az OBA 100 000 euróig garantálja a betéteket. A soltvakeritek is megkapták a pénzüket.

A Gránit Bank elérhető Budapesten több helyen, illetve sok vidéki városban.

Akkor nem értem, mi a gond?

Ha ennyire félsz a csődtől, akkor tarts annyi pénzt más helyen, hogy az a pénz kitartson addig, amíg kártalanít az OBA, illetve ne tarts sehol 100 000 eurónál többet. Csak azért nem menni egy bankhoz, mert kevés ügyfele van, hülyeség szerintem.

KiszámolóKiszámolóBence12012.08.09 13:59 | 41

Én dolgoztam ilyen kis bankban, belülről láttam, köszönöm, még a folyószámlámat sem tartanám ott.

Kicsi banknak olcsónak kell lennie, miközben a költségei fajlagosan többszöröse a nagybankok költségeinek.

Nemhogy 3000 ügyféllel nem lehet gazdaságosan és profin működni, de ennek a többszörösével sem. Igazán profi kiszolgáláshoz, IT háttérhez igazán komoly bank kell.

De engem nem zavar, hol tartod a pénzed, én ennél jobban megnézem, kire bízom.

jtsjtspdw2012.08.10 03:22 | 42

Unicredit:
Az hogy akcios betetet nem lehet netbankon inditani sajnos a legtobb helyen "e;termeszetes"e;, de az hogy feltorni sem lehet, az azert agyeldobos.
A betetek alapbol automatikusan megujuloak (termeszetesen vicces kamatokkal) kulon szerzodest kell minden alkalommal alairni hogy a lejaratkor visszavezetodjon ha el nem felejtem hogy ezert kulon szolni kell.
Limiteket nem lehet a netbankban modositani, se kartya, se szamla, pedig van beloluk boven mindenfele furcsa fajta, javareszt teljesen feleslegesen.
TBSZ-t nem lehet netbankban kezelni, jo darabig nem is lattam hogy van olyanom.
Altalaban rengeteg papirt pazarolnak, pedig en inteznek mindent online, de aminel nem lehet ott a fiokban tomegevel nyomtatjak az oldalakat par egyszeru muvelethez is, es vicces latni ahogy sorbaallnak az egyetlen kozponti nyomtatonal.
Kartya pinkodot sem lehet valtoztatni unicreditnel, pedig ez mashol termeszetes.
A fiokokban a biztonsagi or terelgeti az embereket, megkerdezi mit akarsz intezni, persze igy mineki hallja miert jottel, aztan jol-rosszul iranyitgatja a szerinte soron kovetkezot ahogy sikerul. Ezt mondhatnank csaladias hangulatnak is, de mindekozben ki figyel a biztonsagra ?

jurtajurtaKiszámoló2012.08.10 09:19 | 43

Az ügyfelek számára vonatkozó adatokat honnan szerzed? Ha nyilvános, nézegetném egy kicsit.

KiszámolóKiszámolójurta2012.08.10 09:38 | 44
StielStielKiszámoló2012.08.10 11:24 | 45

És az ügyfelek létszámára vonatkozó adatokat?

pdwpdwjts2012.08.10 11:31 | 46

1. A betet megujulas: igen ez engem is zavar, de eddig akcios betetet szemelyesen kotottem (a munkahelyem aljaban volt 1 fiok eddig, sajnos megszunt), igy rogton atallitattam a lejarati rendelkezest is. Telefonon amugy lehet.

2. Limitek: nekem oszinten sose volt ra szuksegem. KP-felvetelnel 50K-ra van allitva evek ota, a vasarlasi meg egyenleg erejeig. Sose volt ezzel igy meg problemam.

3. TBSZ-t meg nem probaltam. Papirozas sztem mas bankban is boven megvan. A fiokokban meg sztem jobb a modszer minthat hulye sorszamokat kene huzogatni. Attol h megkerdezi h mit akarsz meg nem kell aztmondtani h “10M Ft-ot akarok felvenni”, eleg csak h penztar/szamlakezeles/hitelugyek/stb. En mindig mindenhol relative gyorsan sorra kerultem (altalanossagban).

pdwpdwStiel2012.08.10 11:35 | 47

Szerintem a bankok eves beszamolojanak kiegeszito mellekleteben tuti bennevan.
Azokat pedig itt lehet megnezni:
“http://e-beszamolo.kim.gov.hu/kereses-Default.aspx

“:http://e-beszamolo.kim.gov.hu/kereses-Default.aspx

Bence1Bence1Kiszámoló2012.08.10 11:48 | 48

És mi az a legrosszabb eset, ami történhet? Csődbe megy a bank. Ebben az esetben pedig az OBA kártalanít. Nagy ügy.

Nekem már másfél éve van számlám a Gránit Banknál, semmi probléma nincs velük. Az összes költségem havi 100 Ft, bankkártya éves 950 Ft. Cserébe ingyenes KP felvétel, ingyenes utalások, ingyenes számlavezetés, ingyenes netbank, pénz lekötés nélkül 5-6%-ot kamatozik összegtől függően, lekötött betét 8,5% EBKM. És lehet nyitni TBSZ-t is, ott is elérhető minden lekötött betét.

A netbank ugyanolyan, mint az Unicredit netbankja, itt is SMS megerősítő kód kell minden tranzakcióhoz, ráadásul a netbank sima HTML alapú, nem kell hozzá Flash, Java, Silverlight (A CIB Java alapú netbankja az idegeimre ment, egyik ok volt amiért otthagytam őket).

Gránit VIP számlacsomagnál pedig a bankkártya is ingyenes, sőt még bónusz kamat is van.

DaceDaceBence12012.08.10 22:38 | 49

Azért nem csak azt érdemes nézni, hogy az OBA 100 000 euróig biztosít. Hanem azt is, hogy mekkora az OBA rendelkezésére álló vagyon a betétállománnyal szemben.

“http://www.penzcentrum.hu/ongondoskodas/soltvadkert_es_videke_30_millioig_kartalanit_az_oba.1032820.html
E szerint az OBAnak 100 milliárd forintja van. Huh az jó sok pénz…

De nézzük a lakosság betétállományát:
“http://tablet.hvg.hu/gazdasag/20120531_mnb_hitelallomany_betetek
7523 milliárd! Hoppá!

Persze a Gránit Bank jelenlegi 36,5 milliárdos betét állományának fedezésére elég az a 100 milliárd. De vajon az OBA tényleg ki fogja fizetni mindazt a 36,5 milliárdot, hogy cserébe tőkéjének bő harmadát elveszíti? Vagy mi van egy nagyobb banknál?

Bence1Bence1Dace2012.08.11 09:36 | 50

akkor tartsd a párnacihában a pénzt, ami egyébként sokkal kockázatosabb, mint bankban tartani

vikbhunvikbhun2012.08.11 11:29 | 51

Ha minden pénzed bankbetétben tartod, akkor tényleg véd az OBA. De mi van a lekötetlen pénzzel? Az is ott van a számládon. Nekem már 10-20 ezer bukta is elég ahhoz hogy inkább nagyobb bankra bízzam a pénzem, hidd el máshol is vannak ingyenes számlák. Nem tudom miért kell ezt itt ennyire reklámozni, ha megnézed senki nem erőltet itt ennyire X vagy Y bankot rajtad kívül. Szerintem döntse el mindenki maga a saját bankolási szokásait figyelembe véve. Ebben segít ez a blog.

Bence1Bence1vikbhun2012.08.11 12:08 | 52

A lekötetlen pénzt is garantálja az OBA.

DaceDaceBence12012.08.11 17:29 | 53

Köszi, de inkább nem.
Inkább Axanál tartom azt a pénzt, aminek hozzáférhetőnek kell lennie. Ott is 5,5% látra szoló kamat van, és az ott lévő pénzt a Belga Letét és Pénzügyi Eszközvédelmi alap biztosítja szintén 100 000 euróig.

Bence1Bence1Dace2012.08.11 18:11 | 54

A Gránit Bank jobb látra szóló kamatot fizet 500 000 Ft alatt, illetve a lekötött betéteik sokkal jobban fizetnek, mint az Axa. Továbbá ingyen van a készpénz felvétel, Axánál nem.

Meg legalább a Gránit magyar bank, ne állandóan a külföldi tőkét támogassuk már.

DaceDace2012.08.11 20:15 | 55

Bence nem akartalak meggyőzni arról, hogy hagyd ott a Gránit Bankot. Sajnálom, hogy ha úgy tünt.

Úgy éreztem a kommenteid alapján, hogy téged csak azon kondiciók érdekelnek, amely számszerűsíthetően leírhatóak (Amúgy szerintem az egész blogra is igaz ez). Nem foglalkoztat az egyes pénzintézetek megbízhatósága, ügyfélbarátsága, amelyek szerintem nemcsak nem kevésbé fontosabbak az előzőknél, hanem felül is írhatja azokat. Ezzel az emberek a döntő többsége nem foglalkozik, és talán nem is tudja kideríteni. (egy ügyintéző/ügynök alapján nem itélhetünk meg egy egész vállalatot)

Kiszamolonál is ez csak annyiban jelenik meg, hogy nem foglalkozik apró pénzintézetekkel. De nagy bankok és biztósítók között is lehetnek és vannak is etéren különbségek.
De ezeket nem is tudja meg az ember termékek feltételeiből ( feltételezzük, hogy azonos arányban vannak mindenütt jó és rossz termékek – mondjuk ez valószínűleg nincs így)

De még nem is láttam, olyat ahol ezeket elemezték volna.

Bence1Bence1Dace2012.08.11 20:55 | 56

Nemcsak a számszerű kondíciók érdekelnek, fontos volt még:
-jó a netbankjuk, nem kell hozzá semmit telepíteni (Flasht sem)
-ingyen biztonsági SMS-ek
-még egyszer sem volt elérhetetlen a netbankjuk
-sokkal gyorsabb a netbankjuk, mint az OTP netbankja (nincsen állandóan a homokóra)
-ügyfélszolgálat is segítőkész volt eddig
-magyar tulajdonú bank

asztalosgaborasztalosgabor2012.08.11 21:46 | 57

Kisbank-nagybank vitához:

a Postabank sem volt kicsi, mégis lényegében csődbement, és az állam több pénzt tolt bele, mint az összes többi csődnél az OBA.

kisbank csődjénél az OBA simán fizet. Közepes vagy nagybanknál már nem lesz elég a pénze, így az állam kell beszálljon, aminél már nem garantált a gyors kifizetés, főleg kp-ban.
Akinek meg sok pénze van, az jobb ha több bankban tartja még 30 milla alatt is.

Nagybank fő előnye az országos hálózatban van.

(világszinten meg az OTP is kisbanknak számít)

kiszolgálásban meg gyakran jobb egy kisbank kis fiókja, mint egy zsúfolt OTP bankfiók stresszes ügyintézői.

jurtajurtaKiszámoló2012.08.13 10:34 | 58

Természetesen, ahogy Stiel is rájött, az ügyfelek létszámára gondoltam. Kondíciókat nézegettem én már a Kiszámoló blog létezése előtt is (hajaj, nem is értettem magamat, havi pár száz forintért miért dolgozom napokat – de azért az első bankváltás előtt tényleg megcsináltam…)

Megnézte valaki, abban a minisztériumi lekérdezhető adatbázisban ott van-e ez az adat?

jurtajurtaBence12012.08.13 10:36 | 59

Meg legalább a Gránit magyar bank, ne állandóan a külföldi tőkét támogassuk már.

OTP? Magnet Bank? Takarékszövetkezetek?... :-)

vikbhunvikbhun2012.08.13 18:22 | 60

> ne állandóan a külföldi tőkét támogassuk már

szerintem meg: ugyanugy ahogy a bank sem szocialis intezmeny, en sem vagyok az. itt nem tamogatasrol van szo, tisztan a penz dont es kesz.

DaceDacevikbhun2012.08.13 21:20 | 61

Másnak attól ez lehet fontos szempont.
Csak annyit tennék hozzá, hogy tapasztalait szerint sokan megfeledkeznek arról, hogy a külföldi tulajdonú cégek hány magyar családnak biztosítanak munkát és megélhetést. Ha ilyen téren a mérleg nyelve a külföldi tulajdonú cég felé billen egy magyar tulajdonúval szemben, akkor több magyart támogatok a külföldi cég választásával.

pdwpdwvikbhun2012.08.14 11:04 | 62

Masreszt a sok 0Ft-os bankszamlak idejeben, mennyivel tamogatod a kulfoldi bankot? Evi 0-10K-val? A hiteleseken gazdagodnak meg, nem a folyoszamlakon.

Komment írásához be kell lépned! Belépés