Mivel az első turnus hamarosan véget ér, már lehet jelentkezni a második hat alkalmas turnusra.

Az új tanfolyam a tervek szerint 3-4 hét múlva indul, csütörtökön, esténként 18:30-tól 21 óráig. Vagy a jelenlegi helyén, Kelenföldön, vagy Pesten, a Zuglói vasútállomás mellett. (A tiétek a döntés.)

Jelentkezni, érdeklődni e-mailben lehet, a kiszamolo@indamail.hu címen. A tanfolyam 25 fő jelentkezése esetén indul.

A tanfolyam ára a 6 alkalomra 25 ezer forint, egyelőre még ÁFA-mentesen. Mivel ez nem több, mint egy 5 milliós betét évi 0,5% kamatának megfelelő összeg, ezért úgy gondolom, biztos megtérül a tanfolyam ára.

A tanfolyamon megismeri a banki, biztosítói termékeket éppúgy, mint a befektetési alapokat és a részvényeket.

Az oktatás tematikája vázlatosan:

Első alkalom: Bevezetés a pénzügyekbe. Pénzügyi tervezés, tudatos pénzügyi döntések. Hogyan tegyünk félre és mennyit. A nyugdíjkérdés.

Második alkalom: Banki és biztosítói termékek. Életbiztosítás, lakástakarék, bankbetétek. Mi a különbség a normál, sávos és a küszöbös kamat között? Mi az az EHM, EBKM, THM, TKM és társaik? Hogy működik a betétbiztosítás és mi az a BEVA? Bankkártyák típusai. Milyen számlát válasszunk?

Harmadik alkalom: Portfólió-képzés. Mi az a kockázat és hogyan mérjük? Hogyan lehet ellene védekezni? Egy kis számtan: jelenérték, jövőérték, kamatos  kamat számítás.

Negyedik alkalom: Részvények és a tőzsde. Mi befolyásolja a részvények árát, mit kell tudni a részvényelemzés alapjairól? Mi az az elszámolóház? Ki vehet részvényeket? A tőzsdeindexek típusai.

Ötödik alkalom: Kötvények, állampapírok. Mit nézzünk egy kötvénynél, milyen típusai vannak? Nettó és bruttó árfolyam, névérték és eladási ár közötti különbség. Mi a kötvény kamata és mi a hozama?

Hatodik alkalom: Befektetési alapok. Hol vehetünk és megéri-e venni? Milyen típusai vannak? Mit kell tudni a likvidációs, pénzpiaci, kötvény-túlsúlyos, alapok-alapja, abszolút hozamú alap és többi befektetési alapokról? Hol lehet megnézni az eddigi teljesítményüket?