Tegnap nyilvános lett a képviselők vagyonnyilatkozata.

Azt kívánom az egész országnak, hogy ne legyen igaz egyik sem.

Hogy miért?

Mert elgondoloni is rossz, hogy olyan emberek vezetik az országot, mint amit a vagyonnyilatkozatuk tükröz.

Nem akarok személyeskedni, ezért nem emelek ki neveket, de az derül ki, hogy olyan emberek irányítják az ország gazdaságát, akik 45-60 éves korukra nem tudtak megtakarítani még pár millió forintot sem, papíron a legtöbb képviselőnek csak többmilliós, vagy tízmilliós hitele van, a teljes megtakarításuk párszázezer forint, mindezt milliós és afeletti miniszteri, miniszterelnöki és egyéb fizetésekből. 

Ebben a cikkben van egy táblázat, ott sorba lehet rendezni a képviselőket megtakarítás, jövedelem és hitel szerint is, ezek szerint 82 képviselő nulla forint megtakarítással rendelkezik, és 88-an rendelkeznek legalább 10 millió forintnyi hitellel.

Mindeközben mindössze kilenc személy keres 630 ezer forintnál kevesebbet, több, mint 325-en pedig 900 ezer, vagy efeletti fizetésből élnek.

Két dolog lehetséges: vagy ennyire pénzügyileg inkompetens emberek irányítják az országot, akik ilyen fizetés mellett csak tízmilliós hiteleket tudtak felhalmozni, ekkor túl sok jót ne várjunk tölük az ország gazdaságát tekintve, vagy az egész vagyonnyilatkozat csak egy nagy kamu.

Persze, ha igazak a vagyonnyilatkozatok, az megmagyarázza a 21 és fél billió(!) forintos államadósságot és a fülig eladósodott önkormányzatokat, viszont felveti a kérdést, hogy milyen korrupcióról beszélnek ebben az országban.

Nem is tudom, melyik lenne a rosszabb lehetőség. 

Egyetért? Kiegészítené? Vitatkozna? Kérdése van? Ne habozzon leírni a véleményét a kommenteknél. (Ha még nem tette meg, egy rövid regisztráció szükséges lehet.)

Olvssa el a többi pénzügyekről szóló írást is a kiszamolo.postr.hu oldalon.

Ha szeretné tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelöljön be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo vagy RSS-en